Jag har hört talas om Alingsås Huspaket ett par gånger. Det blev dock aldrig att vi hörde av oss till dem då jag uppfattade deras hemsida som lite ”tyst”. Hittade inte så mycket av den informationen som jag letade efter. Samt hade jag en förutfattat syn på företaget som visade sig vara helt fel.

Jag som alingsåsare kopplade ”Perssons” med den stora bygghandeln som vi hade centralt (nuvarande Beijer). Så i mitt huvud satt det en ensam kille på bygghandeln och gjorde enkla ritningar för deras handel. Riktigt så är det inte.

Alingsås Huspaket är en del av Perssons träteknik. De är 14+ som bara jobbar med att utforma och sälja hus. Vi var på möte hos dem i måndags med en säljare vid namn Mattias Björkdahl. Vi fick börja besöket med att guidas runt i träfabriken. 13 000 kvm som inrymmer verksamheter som hyvleri, måleri, takstolstillverkning och lager. Det var riktigt intressant att se hur de arbetar. Det som imponerade mest på fabriken var att de tar hand om varenda spillbit av träet. Även sågspånet återanvändes och blev till pellets.

Efter rundvandringen så gick vi till deras utställning. Där man kan få se vad som ingår och är standard i kök, klädvård, wc osv. Det var en bra uppvärmning inför mötet som sedan skedde. Där vi presentera vad vi ville ha, samt gick igenom ”tillval” och övriga önskemål.

Mötet kändes riktigt professionellt. Hög standard, inga konstiga påslag t.ex. vill du ha stående eller liggande panel ? Priset blir det samma då det är samma materieltillgång och arbete. Andra vill ha extra om man skall ändra sånt.

Ytterväggar är grundmålade + en extra målning. Så endast en slutlig målning behövs. Byggsatsen kommer som ett stort lego. Varenda del är utmärkt och millimeterkapade för snabbare & enklare montering. Sedan kan du göra huset hur du vill. De utgår från dina önskemål.  Nu utgick vi från en standard 1.5plans.

Leveranstiden verkade något bättre än några andra vi tittar på.
Byggsatsen ca 15 veckor och byggnationen ca 20 veckor.  Så runt 9 mån. Andra ligger närmare 12 månader.

Alingsås Huspaket säljer egentligen bara byggsatser idag. De har dock mycket kontakter och kan hjälpa till att hitta hantverkare för ett generalentreprenad. Iaf runt Västra Götaland. Så nu väntar vi in en offert och ser hur de står sig mot de andra alternativen.

http://www.alingsashuspaket.se

Uppdatering:  Några veckor senare kom offerten. Den var byggd på ett liknande hus hos en annan leverantör vi tittat på. Förhoppningen innan och under mötet från båda parter var att de skulle lämna en bättre offert, tyvärr gjorde de inte det utan hamnade ca 200K över den hos den andra leverantören. Vi hade ju hoppats på en diff på ca 200K fast åt andra hållet. Även om de trodde sig kunna se över kostnaderna något så insåg vi båda att vi nog inte kunde hamna på de önskade läget.

Jag är övertygad om att Alingsås Huspaket är en riktigt bra leverantör för den som vill bygga sitt egna hus. Där kan ni nog få ett riktigt bra pris på något som är unikt. Så jag skulle absolut rekommendera nyfikna att ta ett möte med dem. Dock för oss som vill ha ett ”vanligt” 1.5plans så blir det något billigare med en leverantör som enbart jobbar med sina vanliga husmodeller.