Redan vid 09 ringde telefonen för första gången. Sedan vart det det samtal efter samtal.
Fick stanna hemma från jobbet bara för att hinna få ordning på det mesta.
Enligt samtalslistan 34st samtal. Det har vart en himla massa jagande med banker och mäklare.

Större delen av dagen har jag vart ganska upprörd. För ganska tidigt fick jag en första ”förhandsvärdering” av blivande hus/tomt och den var helt galet fel!

Vi har utgått lite från andra priser i området.  Tex 700 meter bort: https://www.hemnet.se/salda/villa-5rum-bjorkekarr-alingsas-kommun-sjolyckevagen-9-737612
Det huset är ett 1plans på 126kvm. Lite sämre tomtplacering och de har ett garage.

Vi kommer ha ett 1.5plans med 130kvm på bottenplan som är ”nyckelfärdigt”. Vilket man kan jämföra med deras 1plan.  Sedan har vi en kallvind, med trappa, fönster och spångolv på 56kvm. Vår tomt har även en bättre placering med soltimmar långt in på kvällen.

De fick sålt sitt hus för 4.3 (utan budgivning, försvann direkt från hemnet på bara några dagar). Så min amatörmässiga värdering borde vara på 3.9-4 utan garage för vår del, sedan att de inte kan sätta den värderingen innan är väl något förväntad. Borde kanske landat på runt 3.5+.  Den första värderingen vi fick var 2.8.  Helt galet. Jag höll på att smälla av.   Jag diskuterade lite upplägget med dem och bad de diskutera det ännu en gång.

Efter 3-4 timmar ringde de upp igen efter de bollat det med sin chef. Nu hade de en bättre värdering på 3.3.  Mycket bättre men inte helt bra.  Vi vill ha en värdering på minst 3.5 för att vi ska hamna på under 70% belåning (lägre amortering).  Nåja. Nu har vi bett ytterligare en mäklare att värdera det (han som sålde det ovan på länken), via telefon tyckte han att vår värdering vi fått lät något snål. Så det verkar lovande.

I övrigt har jag jagat banker.  Länsförsäkringar ville inte ha fler kunder, de hade tydligen inte personal att hantera fler ärenden nu. SEB tog flera timmar att få tag på, när vi väl fick tag på dem var de ganska opersonliga. ”Gå in på hemsidan och gör en ansökan så återkommer vi om en vecka”.  Nordea ringde aldrig upp.   Bäst idag är Handelsbanken som ringde upp och vi hade ett mycket personligt och givande samtal. Verkar mycket lovande. Nu ska jag bara skicka in nya värderingen när den kommer. Så borde vi ha i hamn det mesta.

Det skulle komma en kvinna och kolla min MC imorgon, men pga all snö har hon avbokat. Får hoppas snön försvinner så jag kan få sålt den snabbt.