*Äldre inlägg som publicerat först nu när vi har kontrakt på tomten*

Under all tid vi letat hus på Hemnet & Blocket har vi även tittat på alla tomter som vart ute till försäljning. Då och då kommer det en bra tomt. När vi väl hade bestämt oss för att bygga ”letade” vi i säkert 2 månader på att det skulle komma upp något trevligt men det kom inget. Vi hade även stått i den kommunala tomtkön i 6-7månader. Gör man en efterforskning så ser man att kommunen släpper ett snitt på 10 tomter vartannat år, så med plats 87 i tomtkön så skulle det garanterat ta över 10år.

Så jag insåg att vi vill inte vänta och hoppas allt för länge. Det är dags att försöka hitta något själva. Vi visste vad vi ville ha. Gärna natur, nära till jobb/stan och gärna möjlighet till lite privatliv. Vi bestämde oss för att hitta något inom 10km radie från Alingsås centrum.  En grov uträkning så innebär 5km resväg ca 2600kr/år för oss.
Så vi ser det som en investering att betala lite mer för att bo närmare. 😉

tomt1.PNG

Sagt och gjort så började jag med www.hitta.se och deras kartfunktion.
På med satellit läget och börja utforska områdena runtom Alingsås.
Om jag hittade en plätt med byggmöjlighet i anslutning till en väg, så antecknade jag adressen till närmaste granne. Så satt jag  i säkert 40 timmar tills jag kände att jag sökt av närområdet. Det slutade med 30 potentiella byggplatser.

I nästa steg satt jag och gjorde en tydlig vägbeskrivning för mig själv. Från en ”tomt” till nästa ”tomt”. Så vi lätt kunde hitta till exakt rätt plats. Sedan spenderade jag och Karolina en solig lördag med att åka runt och titta till dessa tomter.
Väl på plats betygsatte vi tomten 1-5 beroende på läget.
Vi försökte även förutspå varje tomts för & nackdelar.
Exempel på notiser vi gjorde:
-För nära E20, mycket oljud
-Ej kvällssol
-Nära elledningar ovan mark (googla om ni vill bli skrämda) 🙂
-Ojämn mark, kräver mycket extra arbete (sprängning/fyllning)
Samt om vi såg elskåp nära = billigare att dra in el.
Väl hemma blev det att renskriva allt, sortera ut tomterna efter betyg och ta bort de som inte var aktuella alls längre. Kvar fanns nu 26 ”tomter”.