Nu är gropen äntligen grävd och klar. Att något så ”enkelt” ska ta så lång tid 😉

Det började med att kommunen ville ha en provgrop på 2 meters djup där vi tänkt placera efterpoleringen. Säljaren och entreprenören säger båda att de aldrig blitt ombedda med en provgrop på en markbädd. De tyckte det lät väldigt konstigt.

Så jag försökte få dem att kommunicera med kommunen.  Efter någon månad började jag undra vad som händer och ringer entreprenören som kontrar med ”Ja de vill ha en grop, så då får du gräva en” .  Haha ok. Då kanske du ska återkoppla det också.  Nåja.

Då var det bara att börja leta efter en lokal grävare som kan ta tag i gropen, det tog nästan 2 veckor, sedan tog det ytterligare 2 veckor innan vi kunde få ner grejerna på plats.   Nästan framme vid tomten så dör bondens traktor som han fraktar grävskopan med.  Hjälp!
Vi ignorerade problemet och gjorde gropen först.

Sedan fick vi åka och hämta dunkar, tanka och åka tillbaka i hopp om att det va lite soppa torsk.  Det va inte problemet.  Dock lyckades han hitta problemet efter lite problemsökning. Va skönt att det löste sig.  Ville ju inte ”tvinga” ner någon som sedan får massa andra problem.

Nu finns gropen på plats och jag har mailat vår kontakt på kommunen. Hoppas på snabba bud i kommande vecka så vi kan få bollen i rullning.  Mig veterligen är detta det enda som stoppar bygglovet just nu.

Det ska dock regna de kommande dagarna.  Hoppas inte det ställer till det.  Ska ju va torrt i gropen. De skall ju utesluta att det går grundvatten där.  Nåja. Ett problem i taget 😉