Ja alla utom vi då. Vi är tillbaka i väntans tider…

Köpet av tomten är nästan helt klart nu iaf. Vi väntar på är att lantmäteriet skall uppdatera ägaruppgifterna på den nybildade tomten.  Tyvärr under semestertider tar det veckor ist för dagar.  Inte nog med det så drar vår fastighetsmäklare också på semester. Så vi får vänta några veckor till.  Mäklaren kommer hem 13 aug och Karro fyller år den 14:e. Vore lite kul att officiellt bli ägare av tomten på hennes födelsedag.

Gällande allt det andra så väntar vi enbart på bygglovet. Alla väntar på det. Markentreprenören och hussäljaren.

Inget kan ju börja innan det är klart.  🙁  För några veckor sedan kontaktade vi vår handläggare för att se hur det låg till (ca 14veckor in). Då fick vi som svar att han inte påbörjat vårt ärende och att han åker på semester.  Så först om några veckor kommer han tillbaka och KANSKE kan börja med vårt ärende. Jag försökte gnälla lite på hans chef om att de borde ha påbörjat vårt ärende då förhandsbeskedet tog över 43veckor och det borde ligga som grund.

Tyvärr var det standard byråkratsvar ”Förhandsbeskedet och Bygglovet är två olika ärenden och hanteras helt separat”.  Så nu har jag väl istället irriterat dem.  Då kanske det tar ytterligare lite tid. Vem vet. Det är iaf sjukt jobbigt att veta följande:

Hade de följt bygglagen gällande förhandsbeskedet så hade vi
– Troligtvis redan haft huset på plats idag.
– Vi hade sluppit lägga ut 100 000kr på höjda hus & entreprenörspriser.

Hade de lyckats med de ”10 veckorna” på bygglovet så hade vi haft spikat datum.
Vecka 40. Tyvärr tappar vi istället vår plats och kan inte få något nytt än.

Med vetskapen att de inte ens börjat, att de inte använder förhandsbeskedet som grund, att de KANSKE börjar när de kommer tillbaka, samt att det finns fler som väntat över 7-8mån och ännu inte fått besked. Så är förhoppningarna väldigt låga att vi ens får huset i år.  Vi som hade hoppats få fira vår första jul i nya huset redan i år.

 

…..MEN VI HADE IAF TUR MED VÄDRET…..