Från början när vi pratade om att bygga hus så sa jag bestämt ”Det enda jag kräver är en pool”. Det vart lite dyrare än jag tänkt med pool. Från början tittade vi på en ”riktig”  4×8 meter. Inklusive allt arbete med att få den på plats och igång så pratar vi ca 300K+.

Det finns inte utrymme för det nu. Det är inte direkt en av de högst prioriterade punkterna.  Så jag fick tänka om lite. Har nu tittat på alla möjliga alternativ. Finns mindre ovan mark pooler som man kan installera själv. Sedan börjar man titta på hantering, rening och värme.

Ska man göra det riktigt bör man gräva ner den eller isolera den ordentligt. Så det blir billigare att hålla den varm. Driftkostnad på en pool ligger runt 500kr/mån. Vilket inte känns så farligt, men misstänker att det kommer tillkomma många små oväntade utgifter så jag backade lite på den biten.

bad2.PNG

Utomhus SPA hade vart ett intressant alternativ. Har hittat en variant som är lite billigare. ca 54K. Annars tycks de större ligga på över 100K. Det tycker jag är lite för mycket just nu.  Det enda är att jag inte riktig har en uppfattning på hur man sitter i den. Står att det är sittplatser för 7 personer. Så får kontakta tillverkaren när det blir aktuellt och be om lite bilder med folk. Det är ju trots allt minst 15månader innan huset är klart. Troligtvis lite längre än så p.g.a. byråkratins sega hjul 😀  Så det tillkommer säkert andra alternativ också.

Som det är nu lutar det åt en badtunna i aluminium. Den ni kan se på bild ovan.
Plats för 11-16 personer beroende på modell. Uppvärmning ca 2.5 tim eldning.

Har ni tips på något annat kul & prisvärt är det bara att hojta till 😀