Som många andra går man länge och tittar på lägenheter & hus som en kul grej.
Drömmen om VVV (Villa Volvo Vovve). En vacker dag så är det mer än bara drömmar.
Det är nästa steg….

Så vi började titta lite mer seriöst på hus runt 2015. Det vi såg här i Alingsås är säkert som på många andra ställen. Priserna skjuter i höjden.
Ett av de första husen vi var och titta på var ett friköpt radhus.

Huset var knappt 100kvm, på utsidan såg det ut som ett par byggbaracker man satt ihop. Insidan var mysig men det var mycket att göra. Alla tapeter och golv behövdes bytas, kök och toaletter behövde lite översyn, samt stor skada på taket/vägg som säkerligen krävde stora renovationer. Vad gick huset för ? Jo 2.1 miljoner.  Helt galet. Absolut inte värt pengarna för oss.  Speciellt inte när man säkerligen behövt lägga minst en halv miljon på renoveringar.

Så vi titta vidare och vidare och vidare…. Antingen var allt på tok för dyrt eller krävde extremt mycket renoveringar. Runt 2016 snubblade vi in på modulhus. Hjältevadshus, Älvsbyhus, Smålandsvillan m.m.   De bygger husen i en fabrik och transporterar det i delar, som sedan monteras ihop på ett par veckor på tomten. De har mycket hus för pengarna och vi blev blev väldigt nyfikna.

Vi bygger ett nytt hus! Tänkte vi. Det tog en månad innan vi insåg att det tillkommer en hel del andra utgifter än tomt och huset. Så vi gick tillbaka till att försöka hitta något befintligt.