Leverantörer.

Jag vet inte hur många gånger vi har ”bestämt oss” för en leverantör eller ett speciellt hus. Tror det vart typ: Älvsbyhus -> Hjältevadshus -> Smålandsvillan -> Hjältevadshus -> Hjältevadshus hus #2 -> Smålandsvillan hus #2 -> Vårgårdahus ->Älvsbyhus -> ?¿?

Ja det känns som det hela tiden kommer något nytt som gör att man omförhandlar med sig själv. Det är kanske inte så konstigt. Varken jag eller min sambo är i närheten av höginkomsttagare. Vi kämpar hårt för våra pengar och detta är troligtvis den största och viktigaste affären vi kommer göra under vår livstid.  Så det är viktigt att vi får ut det mesta av det och gärna komma ut på andra sidan av bygget nöjda.

Nu det senaste har det lutat väldigt mycket åt Vårgårdahus. Antagligen för att jag lurat mig själv lite. Första priset jag fick gjorde det väldigt konkurrenskraftigt med den höga standarden de har. Samt med möjligheten att göra sin helt egna planritning. När vi senare bokade in ett riktigt möte gick startpriset upp med 140K direkt. Först nu inser jag att det gör dem ganska mycket mindre konkurrenskraftiga. Fick även information om att priset på byggsatsen går upp med 40K den 1 juni.

Jämför jag huset vi tittar på hos Vårgårdahus med ett väldigt likt hus hos Älvsbyhus så är det helt plötsligt över 420K i skillnad. Sätter jag in tillvalen hos Älvsbyhus för att få liknande standard (förutom golvvärme) så blir skillnaden ca 360K.

Så vad kan vi få för dem pengarna ? Jo för ca 340K får vi även följande:
-Dubbelgarage inkl förråd
-Solcellspaket 3.1kw
-Takkupa
och en del annat som spotlights i badrum/kök, nätverksuttag, lyxigare kök m.m.

Vi kommer helt enkelt få göra nya kalkyler med alla de leverantörer vi känner är aktuella och se hur priserna står sig idag. Vi slänger även ut ett par nya krokar. Samt måste vi försöka hitta ett Älvsbyhus i närheten som vi kan titta och känna på. Vet att det finns visningshus i GBG har dock en liten misstanke om att de visningshusen görs med lite mer åtanke än de vanliga 😉