Det är ju så mysigt med kamin. Det är en av de saker vi kommer införskaffa så fort vi kan. Om inget oväntat händer under husresningen så sätter vi in en direkt.  En sak som är självklart är att det skall finnas lite täljsten på den. Så den håller lite värme.  Sedan finns det tusentals modeller att välja mellan.

 

Det finns kaminer med ugnar på ovansidan. Så man samtidigt kan grädda tex bröd.
Frågan är dock om man någonsin skulle använda detta ?

Det finns även kaminer som är vattenmantlade. Dvs man kopplar på det i vattenledningarna som värmer element m.m.  Så när man eldar så sprids även värmen i övriga huset.  Låter intressant men frågan är hur effektfullt det är om man inte har ackumuleringstankar inkopplade. Samt skall det underhållas på något sätt ?

Det lutar nog åt en klassiskt/vanlig kamin. 🙂