Idag har vi vart på möte med kommunen. Ett tekniskt samråd där vi går igenom alla papper och moment. Det var inga direkta konstigheter och han trodde att vi får det fysiska startbeskedet i början på nästa vecka.

Nu går det verkligen undan. I skrivande stund är det slutet på vecka 35.  Vecka 40 eller 41 startar markentreprenören. v45 är det beräknad husleverans. v50 hoppas vi att allt är klart, besiktat och godkänt så vi får flytta in.

Det kommer gå sjukt fort. Snart dags att börja packa och rensa lite 😉  Får även planera uppsägning lägenhet/internet osv… Lite läskigt är det men kul 🙂

Saker vi ”lärt oss idag”.
1. Utstakning är en post som inte står med på många ställen.  Det är en post vi betalar och kostar ca 8-10 000kr.

2. Fråga ut er Kontroll Ansvariga från början och be dem skriva på papper med de åtaganden ni tycker är viktigt.

Vi upptäcker mycket med våran som ger oss känslan att han tillhör en något latare typ.
Först handlade det om alla dokument som skulle in.  Så fort det kom fysiska papper började det gnällas. Han vill ”ha allt på pdf”.  Vilket innebär att vi har fått scanna flertalet dokument.

Sedan när bygglovet vart klart och han behövde mer dokument inför vårt tekniska samråd så vägrade han själv ta kontakt med husleverantörens KA-Kontakt. Så vi har fått agera mellanhand.

Sist… Under mötet så pratades det om att marken bör kontrolleras när den schaktats och innan man fyller på massor.  Vilket han sa att han skulle försöka göra. Så länge det inte blev ett samtal med krav att komma direkt. Utan att han förvarnades i god tid.
Efter mötet stoppar han oss utanför och säger att det är ju inte sååå viktigt och att personen från kommunen på mötet ”hakat upp sig” på den biten.  Han sa inte att han INTE skulle komma men det lät lite som ”räkna inte helt med att jag kommer”.  Blev lite tagen på sängen och har grubblat lite över det.  Jag ska dock se till att markentreprenören återkopplar med mig i god tid när detta sker, så ska jag se till att vår KA kommer ner! Jag är trots allt säker på att schaktningen var en av de stora punkter jag pratade om innan vi anlitade denna gubben.  Det och husleveransen.

På mötet lät det mer som om han endast sammanställer papper och samlar in andras egenkontroller, men knappt gör några själv. Vi får se hur det går.  Nu måste man ju ha en KA, men man kan själv vara på plats under viktiga moment och dokumentera. Går utmärkt. Det tänker vi såklart göra 🙂